Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Selasa, 7 Oktober 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Salam AidilAdha semua....


ya..tahun ni raya kat KL jew..org KL la katakan..phui..mula2 tu plan mmg nak blk kg..tahun ni turn raya di Penang dulu (kg asben)..tgk2 MIL n FIL dah siap2 plan nak dtg raya kat sini...so jadinya kami pun xbalik la..Kl nak blk Kedah pun..mak dtg KL jugak..2/10 br blk...so decide raya di KL je la...

Walaupun kami beraya di KL...semangat beraya 4 beranak kami tetap ada..ye la nak terapkan dlm diri anak2...nak meraikan org2 yang buat haji kat Mekah nun...sebab nanti kami pun insyaallah nak sgt sampai sana diusia muda ni...

Persiapan makanan dah beli sehari sebelum tu lg...asben beli lemang n rendang..then barang2 nak masak nasi ayam...pagi raya tu kitorang 4 beranak p sembahyang sunat AidilAdha kat Majid dekat rumah...pastu bawak bwkla Aidil n Alya tgk lembu2 yang bakal dikorbankan selepas solat tu...seronok jugak...

Gambar kat parking sebelah masjid

Aidil takut LEMBU

Then pas sembahyang raya tu..balik rumah..sudah semestinya..breakfast lemang n rendang dulu...pastu barula start masak Nasi Ayam Special ala Siti Zubaidah  . Lunch tu makan Nasi Ayam ler...Nah gambar :p
Tu gambar dekat last dah..tinggai balance ja..huhu...special sgt sampai tak sempat snap pic..hoho
Pastu dah petang sikit tgk cousin i Dekjah from Bentong nak dtg beraya rumah..kebetulan diorang pon xblk kampung...kl balik pun umah dia sebelah umah mak je..haha..dia anak makcik...so petang tu syiok la sbb feeling raya tu ada la..org datang beraya...Malam pulak semua makmertua,ayahmertua abg ipar adik2 ipar aunty n anak2 dia semua datang..so meriah la....sampai mlm la kitorang melayan tetamu...
Taqiy..anak kecik Dekjah
Rifqi n Syifa'..anak Dekjah..

Alhamdulillah..mudah2an tetamu dtg ni dapat membuka seluas-luasnya pintu rezeki kami..and Nasi Ayam special jugak habis..Alhamdulillah...

Esoknya plak kami plak p rumah abg ipar kat Bandar Kinrara..my family in laws semua stay kat rumah abg ipar...
Aidil n Alya nak p rumah Uncle Boy

So, kesimpulannya...AidilAdha disambut dgn meriahnya di rumah kami..best best :)

Last but not least..Salam AidilAdha..pic terpilih this year...


Daaaaa........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan