Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Isnin, 27 Januari 2014

SKIN INFECTION

assalamualaikum....

kisahnya Alya jadi cam luka kat bahagian leher dia..mulanya nampak mcm luka sikit ja..so mama biaq jer la kan...pastu makin lama makin banyak...adoila...ni mama ambik la emergency leave sbb Alya pun demam mungkin kena skin infection...nampak macam KAYAP...huhu...cian Alya...pastu pas baik sikit demam nmpk keluar biji2 kecik mcm ruam penuh badan n muka..mama dok terpikir campak...huhuh...cian la anak mama ni...

solution nya mama ambik ubat kat klinik tu dapat la upat sapu...untuk keringkan luka tu...mama juga dok amalkan sapu minyak kelapa dara tak mau bagi tinggal parut...huhu..baby takmau demam2 lagi ek...
tu ha jadi camtu kat leher dia..makin lama makin banyak..huhu

Khamis, 23 Januari 2014

2014

Salam readers...

TUDIA...baru nampak muka...haha...bz la katakan...masuk ja 2014 mmg hebat la...jadual penuh..kerja kat opis la i mean..baru dilantik menjadi Auditor PPUM..actually bukan best pun jadi auditor tp akan ku junjung amanah dan tanggungjawab ni sebaiknya..ni baru ja abis sesi audit dalaman PPUM..byk experience yang dapat..kena partner plak dengan super senior..mmg best la..ada la gambaq dalam page UMMC..

Tp bukan itu yang nak cerita...nak cerita penutup 2013..

BIG achievement sepanjang 2013:-

1) Lahirnya anak nombot 2 (Alya Nuraisyah) yang sihat, comel dan semoga menjadi insan terbaik didunia n akhirat
2) Tamat dengan jayanya Master of Medical Science UM.. Alhamdulillah
3) Dengan usaha dan rezeki yang diberikan...dapat beli umah baru. landed:gated:guarded

So tahun ni...kena kerja keras lagi..usaha macam nak hidup 1000tahun lagi..beribadat macam nak mati esok hari..ingat tu..

adala dok target apa2 lagi tahun 2014..harap diberikan usia dan kesihatan yang baik utk seluruh ahli keluarga. rezeki yang mencurah2..tak kira la buat keja apa pun..makan gaji ka..goverment ka private ka.bisnes ka...semua tu mesti niat yang betul...ikhalas...pi keja..buat keja...improve keja tu..jgn asyik complaint ja...pastu nak compare ngan org..jeles tgk org dapat tu..kita xdapat..(beletiaq plak)..ni pesanan utk diri sendiri la..kiki

so this year kalau boleh nak la improve dalam kerjaya...nak naik gred pls bos...sila la bagi gaji baru kat saya..huhu..dalam rumahtangga..ALHAMDULILLAH untuk keluarga tersayang saya memang dah bersyukur sgt dah...semoga ALLAH limpahkan lagi kasih sayang pada keluarga kami..bila adanya kasih sayang..insyallah kejayaan dan kekayaan akan datang...
Ni tak..dok keja mintak nak kaya kaya kaya...(beletiaq lagi)

last but not least..harapnya tahun ni dapat keluarkan zakat lebih la..setiap tahun dok asyik bg ngam2 ja...so pls IMPROVE!