Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Selasa, 9 Disember 2014

#throwback Aktiviti Aidil

Assalamualaikum...haaaaa xsabaq la tu nak baca entry kali ni..hahah perasan semua org nak baca blog i kan..hahah..
Ok..kali ni nak crita pasal aktiviti Aidil..dah 2 weekend berturut ada aktiviti..mula tu 19/10 (Ahad) ada taekwando championship kat Putrajaya..sbb Aidil ni ada join taekwando since 4 thn lg sbb Tadika UM (TADIKUM) dah ada provide dalam enrichment activity tu. So every Friday diorang akan practice.So far aidil baru je tali pinggang kuning...
Weekend selepas tu ada Convocation and Concert Day. Ni buat kat Dewan Fakulti Pendidikan UM je..sebelah TADIKUM..Convo tu untuk raikan bebudak 6 years old la...Aidil punya geng buat persembahan..Aidil jadi turtle..kikiki..dia malu dok partner menari dengan girl..kikiki..lawak la..
Lain2 aktiviti sepanjang cuti sekolah start end of Nov until December diorang ada 2 weeks Scientific activity and 2 weeks Dino Camp..So 2 minggu tu dok belajar pasal Science je la..buat aplikasi sains..Pandai teacher dia...kreatif betul..pastu end of the program diorang pegi lawatan..Tp uk Science tu aidil tak join sbb kitorang blk kampung..So next Dino tu diorang akan p Dino Theme Park at KLCC..Just layan gambar Aidil yg baru jer 5years old on 8 December..Semoga anak abahmama jadi anak yang soleh..abg yang bertanggungjawab pada adik2..dan disenangi semua org..Amin..  
   
Aidil tgh perform..nampak Aidil plng tinggi :)


Cecewah..dia suka dok tgk org...

Ni masa Konsert..Aidil jd turtle..hihi

Activity Cuti sekolah (1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)
Sekarang ni ada satu lg benda yang masih terhutang dengan Aidil..nak buat celebration besday dia kat sekolah..insyaallah nexweek yer Aidil cayang busyuk :p

Daaaaaaa~

Khamis, 9 Oktober 2014

Orang2 Yang BUZY

Salam...

Fuh Fuh..penat penat...setiap hari sibuk..memandangkan rakan sekerja bercuti panjang (k.min cuti bersalin 3bulan-k.ijan cuti belajar setahun)..so byk la keje nak kena cover..bayangkan la keje 3 org sorang je yang buat...awai2 masa k.min start cuti takde terasa sgt..sbb masa tu k.ijan blom start cuti..pastu bila k.ijan pergi cuti...adus adus...awai2 mmg xdapat cope rasa..macam nak give up..sbb ye la gaji sama..tp keje lebih (mentality goverment servant) Then, cheq cuba jugak sedaya upaya..mula2 kaluit semacam..meja pun macam kapai terbalik dah aihh...pastu cheq cuba buat jadual..nmpak la organize ckit..then buat checklist..wahh wah wahhh..berjaya jugak menangani masalah buzy..so i think bz is not an excuse to not involve or participate or contribute to extra job...the only this is how you manage ur busy...and how's ur time management...Just think positively...everything will be so fine...

Wish for k.Ijan ~ Semoga K.ijan berjaya dalam MSc K.ijan...Success dunia n akhirat..amin

k.ijan yg rambut panjang tu..ni gambar lama..k.ijan dah pakai tudung

Wish for k.Min ~ Semoga K.min kuat..dan sihat dalam pantang...dan kembali semangat untuk datang kerja...Amin
K.min pun dah pakai tudung sekarang..
 Tu jer..untuk harini...Bye

Selasa, 7 Oktober 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Salam AidilAdha semua....


ya..tahun ni raya kat KL jew..org KL la katakan..phui..mula2 tu plan mmg nak blk kg..tahun ni turn raya di Penang dulu (kg asben)..tgk2 MIL n FIL dah siap2 plan nak dtg raya kat sini...so jadinya kami pun xbalik la..Kl nak blk Kedah pun..mak dtg KL jugak..2/10 br blk...so decide raya di KL je la...

Walaupun kami beraya di KL...semangat beraya 4 beranak kami tetap ada..ye la nak terapkan dlm diri anak2...nak meraikan org2 yang buat haji kat Mekah nun...sebab nanti kami pun insyaallah nak sgt sampai sana diusia muda ni...

Persiapan makanan dah beli sehari sebelum tu lg...asben beli lemang n rendang..then barang2 nak masak nasi ayam...pagi raya tu kitorang 4 beranak p sembahyang sunat AidilAdha kat Majid dekat rumah...pastu bawak bwkla Aidil n Alya tgk lembu2 yang bakal dikorbankan selepas solat tu...seronok jugak...

Gambar kat parking sebelah masjid

Aidil takut LEMBU

Then pas sembahyang raya tu..balik rumah..sudah semestinya..breakfast lemang n rendang dulu...pastu barula start masak Nasi Ayam Special ala Siti Zubaidah  . Lunch tu makan Nasi Ayam ler...Nah gambar :p
Tu gambar dekat last dah..tinggai balance ja..huhu...special sgt sampai tak sempat snap pic..hoho
Pastu dah petang sikit tgk cousin i Dekjah from Bentong nak dtg beraya rumah..kebetulan diorang pon xblk kampung...kl balik pun umah dia sebelah umah mak je..haha..dia anak makcik...so petang tu syiok la sbb feeling raya tu ada la..org datang beraya...Malam pulak semua makmertua,ayahmertua abg ipar adik2 ipar aunty n anak2 dia semua datang..so meriah la....sampai mlm la kitorang melayan tetamu...
Taqiy..anak kecik Dekjah
Rifqi n Syifa'..anak Dekjah..

Alhamdulillah..mudah2an tetamu dtg ni dapat membuka seluas-luasnya pintu rezeki kami..and Nasi Ayam special jugak habis..Alhamdulillah...

Esoknya plak kami plak p rumah abg ipar kat Bandar Kinrara..my family in laws semua stay kat rumah abg ipar...
Aidil n Alya nak p rumah Uncle Boy

So, kesimpulannya...AidilAdha disambut dgn meriahnya di rumah kami..best best :)

Last but not least..Salam AidilAdha..pic terpilih this year...


Daaaaa........

Khamis, 26 Jun 2014

NO title

Salam semua...dah lama tak update blog..

suka duka manis masin pahit semua ada la..

penat..skrg ni dok pikir macam mana nak improve keja je..

malaih pikiaq pasai org..meluat..i'm totally dont like the environment at my work place right now..

P.E.N.A.T


Selasa, 22 April 2014

[LUCKY DRAW]

Alhamdulillah...yeayyyy..:))
Tuah menyebelahi kami kali ni...hehe..feeling syiok :p
Sebenarnya bukan saya yang dapat..asben yg dapat...
syiok la dia...walaupun xberapa perlukan barang ni...tp syiok ape...
sape nak bg free kan????hehe..jgn jeles :p

Asben p International Luxury Property & Investment Expo 2014   kat klcc sabtu lepas (19.4.14)..kali ni saya tak ikut sbb kena jaga anak2 buah...so asben p park keta kat lrt taman jaya then naik lrt ke KLCC..so berbaloi la p sana dapat lucky draw kan..sbb asben cakap xramai sgt org kat expo tu..mungkin booth dia besar, so laluan dia xde la crowded sgt...ok la...conclusionnya:- best dapat lucky draw..hihihi :)
Ni haa hadiah lucky draw..set home theater :)



Jumaat, 18 April 2014

[IMPROVE YOUR ENGLISH]

I think this thing make me happy at this moment.
We currently like to communicate using english language..so funny(hahah)
it's so funny at all actually :p
Just because i'm not good in english..but we still try to make it like (huhh hebat sgt kannnn)
But sometimes, peoples feel like so annoying with us..hahaha
well, lantak la kan :p
haaa..we refers to my husband, my family,my closed friends.

See.....usually we used whats app and we fully utilized  it...
Yup..now i declare that i really want to upgrade my english language.Please support me!Thanks :)








hehe..this thing is like therapy for me..released my stress at all..hahah...
so i choose for better happy n healthy lifestyle :)

~off~

Isnin, 14 April 2014

[Farewell Notes]

Jumaat lepas last day abah sbg team FMC...it's time to say Good Bye...kikiki
mama tau abah keje bagus..sbb tu bila nak resign je..mesti bos berat ati melepaskan pergi...semoga abah sentiasa dimurahkan rezeki...di beri kesihatan yang baik..keluarga kita sentiasa bahagia...aminnnnn...

Ayat sedih dari abah untuk team FMC...sy juga sedih..sebab lepas ni susah nak pegi keje sama2...lunch sama2...balik keje sama2..realy missed that moment..huhu..

Hello All,

Finally the moment has arrived to say goodbye, which is never easy, especially when you have been part of the FMC family for years. It has been a fantastic journey and a great learning experience where I have enjoyed every moment and I appreciate having had the opportunity to work with each of you with whom I have interacted.
Sincere thanks to all my colleagues for their support and guidance to excel in my career. I am also very thankful to all my bosses Cai Jie, En.Aziz, Ong TJ who were always there to support me throughout the journey and opportunity given to me to work in this organization. And a very special "Thank You" to all my friends especially Jonathan Chan (I'm going to miss all the webex meeting/phone conversation ;-) )with whom I have spent the wonderful moments that would last a lifetime.
Even though I will miss you all, I am looking forward to this new challenge and to start a new phase in my career. I wish you all the very best in life. I am reachable at my personal email (----------------) It was a pleasure knowing each and every one of you. In case I have unintentionally hurt anyone, please forgive me. Needless to say, please stay in touch.

Bye bye Team :]

~SILENT READER~

Salam readers,

Mungkin ada yg suka baca kisah saya...
Mungkin ada yg suka buat blog ni jadi reference...
Mungkin ada yg suka cari kelemahan saya...
Mungkin dan banyak lagi kemungkinan.

Sape pun anda...
Dimana jua anda berada..
Saya sgt menghargai anda..
Terima kasih kerana menaikkan rating blog saya...

Kesimpulannya:- Jom follow blog saya :) kikiki..jgn malu2 jgn segan2 yer

Yup...only Allah knows my sincerity..peace :))

Selasa, 11 Mac 2014

#DOAUNTUKMH370

Salam semua...

sayu hati...memang sayu...setiap detik kami nak tau update pasai MH370 ni..
semua perasaan bercampur2...doa sentiasa mengiringi misi mencari...
doa satu keajaiban akan berlaku...mungkin HILANG dari radar sebab MH370 dipilih oleh ALLAH untuk masuk ke alam lain...satu pintu lain yang kita semua xdapat lihat...dengan penumpang semua yang selamat..dan gembira di sana...dengan keajaiban ini....semua orang berasa kagum dengan kejadian ALLAH ini...kehebatan agama ISLAM...

berdoa juga MH370 ini dapat keluar dari pintu itu...dengan selamat...pada saat itu...jgn ditanya lagi misteri ini...itulah kehebatan MAHA AGUNG..MAHA KUASA..

Ya Allah...kami bermohon kepadaMU..berilah petunjuk...semoga semua umat ISLAM dapat bersatu dari kejadian ini...

terkesan dengan kata2 dari Kapten Norudin Abd Majid..

MH370 Hilang.Fullstop!
Doa daripada org2 yang soleh..yang dekat dengan dengan ALLAH ,dan juga keluarga kerana sedang beremosi dan ALLAH melihat ketika itu..

~Ameen~

Khamis, 13 Februari 2014

Manusia yang Sebenar-benar Bijak


Riwayat: 
 at-Tirmizi
Kategori: 
 Akhlak
Hadith: 
Daripada Abu Yaala Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW sabdanya, “Orang yang bijak itu ialah mereka yang mengambil berat tentang dirinya dan beramal untuk selepas mati. Manakala orang yang lemah itu ialah mereka yang menurutkan hawa nafsunya sedangkan dia bercita-cita untuk menjadi hamba Allah yang diredhai.”

Huraian Hadith: 
  1. Orang yang beriman hendaklah sentiasa bermuhasabah diri dan beramal seperti yang dituntut oleh agama, kerana ganjaran pahala adalah berasaskan amalan yang benar-benar dilaksanakan, bukan dengan angan-angan kosong.
  2. Manusia yang bijak itu ialah orang yang memperjuangkan hidupnya untuk kebahagiaan di akhirat.
  3. Akal yang dianugerahkan oleh Allah hendaklah digunakan untuk memikirkan persediaan hidup di akhirat.
  4. Wajib bagi seseorang mengelakkan diri daripada dikuasai oleh hawa nafsu yang akan membawa kepada kehancuran diri dan agama.

Jumaat, 7 Februari 2014

Show House - Banglo 3 tingkat (Klang)

Salam readers....

tengok tajuk tu....haaaaa sejak dua menjak ni kitorang (me + asben) memenuhi weekend dgn p tgk umah contoh...start dengan aritu kami pi UKAY SERAYA..tudia...terus jatuh cinta..dengan ID n furniture kat rumah tu...

tp untuk entri kali ni..nak cite show house yang kitorang p last 2/3 week..kitorang jalan2 area Klang..Banglo ni nak dijual sekali included ID n semua yang ada dalam tu...wow!! terujanya kami...RM3 juta lebih...nahhh haiihhhhh...

Xpela bila dah byk2 dok p show house dah rasa design dia hampir sama jer semua...kitorang just nak dapatkan idea untuk rumah kitorang nanti....gambar2 yang kitorang ambik pun just for our personal collection..sape nak tiru ok jew....Jom tgk gambar...Nanti kitorang share lagi show house yang lain...



ruang tamu utama


Kitchen

dining

Master bed room

view from entrance master bed room

family hall

tv panel at family hall


Tingkat 3 (Kawasan rehat Gym)


tengok gambar2 tu..best kan??kalaula ada duit byk...boleh la buat umah ikut selera kita..Dahla rumah yang best..dipenuhi pulak dengan kasih-sayang, kebahagiaan, ketenangan dan rahmat daripada ALLAH...insyaallah...P/s: do visit my blog..Be a follower now..Thanks..Luv!

Khamis, 6 Februari 2014

Bila Abah p keja jauh!

Ni crita hujung bulan lepas..sebelum CNY aritu..masa Alya kena skin infection tu..
ari isnin n selasa abah kena p meeting kat Singapore..sebelum2 ni ada jugak abah dok p meeting kat sana..tp kali ni abah p kami yang dok umah ni rasa cam boring plak..ye la abah xde..boring arrr..rasa cam xcukup corum...
Nak menjadikannya lagi boring bukannya apa..sebab kami dok umah je...xkluar p mana2 pun..duduk la beku kami dalam umah 3 beranak...mama pun malas sgt nak bwk Aidil n Alya keluar jalan2..sekali ngn Aidil pun xp sekolah selama 3 ari sebabnya mama EL..cian Aidil...
Abah ni p meeting jauh2 bukannya apa sebab company dia keja tu HQ sana..so kdg2 depa nak discus projek meeting kat sana, kdg2 KL,kdg2 kat johor..Johor sbb site kat Johor..macam2 aih...
Petang2 mama bwk la Aidil n Alya jalan2 kat luar sebab sian..boring sgt dah...kikiki..tu haaa gambaq bawak depa jalan2 kluar dari umah..




Isnin, 27 Januari 2014

SKIN INFECTION

assalamualaikum....

kisahnya Alya jadi cam luka kat bahagian leher dia..mulanya nampak mcm luka sikit ja..so mama biaq jer la kan...pastu makin lama makin banyak...adoila...ni mama ambik la emergency leave sbb Alya pun demam mungkin kena skin infection...nampak macam KAYAP...huhu...cian Alya...pastu pas baik sikit demam nmpk keluar biji2 kecik mcm ruam penuh badan n muka..mama dok terpikir campak...huhuh...cian la anak mama ni...

solution nya mama ambik ubat kat klinik tu dapat la upat sapu...untuk keringkan luka tu...mama juga dok amalkan sapu minyak kelapa dara tak mau bagi tinggal parut...huhu..baby takmau demam2 lagi ek...
tu ha jadi camtu kat leher dia..makin lama makin banyak..huhu

Khamis, 23 Januari 2014

2014

Salam readers...

TUDIA...baru nampak muka...haha...bz la katakan...masuk ja 2014 mmg hebat la...jadual penuh..kerja kat opis la i mean..baru dilantik menjadi Auditor PPUM..actually bukan best pun jadi auditor tp akan ku junjung amanah dan tanggungjawab ni sebaiknya..ni baru ja abis sesi audit dalaman PPUM..byk experience yang dapat..kena partner plak dengan super senior..mmg best la..ada la gambaq dalam page UMMC..

Tp bukan itu yang nak cerita...nak cerita penutup 2013..

BIG achievement sepanjang 2013:-

1) Lahirnya anak nombot 2 (Alya Nuraisyah) yang sihat, comel dan semoga menjadi insan terbaik didunia n akhirat
2) Tamat dengan jayanya Master of Medical Science UM.. Alhamdulillah
3) Dengan usaha dan rezeki yang diberikan...dapat beli umah baru. landed:gated:guarded

So tahun ni...kena kerja keras lagi..usaha macam nak hidup 1000tahun lagi..beribadat macam nak mati esok hari..ingat tu..

adala dok target apa2 lagi tahun 2014..harap diberikan usia dan kesihatan yang baik utk seluruh ahli keluarga. rezeki yang mencurah2..tak kira la buat keja apa pun..makan gaji ka..goverment ka private ka.bisnes ka...semua tu mesti niat yang betul...ikhalas...pi keja..buat keja...improve keja tu..jgn asyik complaint ja...pastu nak compare ngan org..jeles tgk org dapat tu..kita xdapat..(beletiaq plak)..ni pesanan utk diri sendiri la..kiki

so this year kalau boleh nak la improve dalam kerjaya...nak naik gred pls bos...sila la bagi gaji baru kat saya..huhu..dalam rumahtangga..ALHAMDULILLAH untuk keluarga tersayang saya memang dah bersyukur sgt dah...semoga ALLAH limpahkan lagi kasih sayang pada keluarga kami..bila adanya kasih sayang..insyallah kejayaan dan kekayaan akan datang...
Ni tak..dok keja mintak nak kaya kaya kaya...(beletiaq lagi)

last but not least..harapnya tahun ni dapat keluarkan zakat lebih la..setiap tahun dok asyik bg ngam2 ja...so pls IMPROVE!