Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Selasa, 22 Oktober 2013

ALYA

Alhamdulillah telah dikurniakan 2 org anak..sorang boy sorang girl.
bersyukur sgt..
Tp entry kali ni nak crita pasai yang girl ni..
special utk anak mama.

Nama: Alya Nuraisyah
DOB: 12.3.13
Time:2309
POB: UMMC

ikut date arini dah 7 bulan lebih la anak mama..mcm2 perangai..
kalau kat umah panggilan dia Baby..Abah selalu panggil Mimiey..
Anak yang sgt manja...suke nangis..xleh nak tinggalkan kesorangan..mesti nanges..
Sayang anak mama..layan la gambar anak mama bucuk2 ni...
Sayang Mama Abah


anak manja mama abah
Mama doakan Alya jadi anak yang baik..jaga maruah keluarga...jadi anak yang solehah..bijak akal fikiran..jaga aurat..Mama sentiasa doa anak2 mama berjaya dunia akhirat..hormat mama abah dan orang lain...berilmu..dan semuanya yang baik2..Aminnnn

K.E.H.I.L.A.N.G.A.N


-tGh MInaT LagU Nie-

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)
Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Takkan ku sia-siakan kamu lagi..
Takkan ku sia-siakan kamu lagi..

INVESTMENT

A house is a long term investment...
but have to spend A LOT.hukhuk

Rabu, 16 Oktober 2013

Dah Dapat Master!

kecoh jer..papepun Alhamdulillah..semuanya dah berakhir dengan sebuah kejayaan.Yeay!
kalau ingt balik mmg stress gila la buat MAster ni..camna la org yang buat Phd tuhh..hebat gilerrr...kagum! sepanjang 3 semester buat Master..stressnya mmg Ya Rabbi...ALLAH...memang hanya Allah tempat mengadu...lain pada tu sapa lagi...en asben la...rasanya dia sampai meluat la...xabis2 masalah...tereyak tereyak tereyak..huhu...serius wei...asyik telan panadol ja..headache memanjang...tp meluat2 pun en. asben la dok dengaq masalah..bg solutions...tq :p....

tp semua dugaan ni mmg bg kita lg kuat kot...hihi..ni dah xstress..tp dok cari masalah lain plak...hahaha..Alhamdulillah berjaya abiskan Master of Medical Science (UM) dalam tempoh 3 semester, full reseach (Medical Physics), part time (keje sambil Belajar), self financing..

Dugaan datang bertimpa timpa...bushhhhhh...mula tu semua ok..ada 3 supervisors (1 main, 1 technical, 1 clinical)...adoilahhhh bila semuanya berlainan pendapat...haaaaaaaaa sape yang kena....student la yang tersepit...pettttttttt......bila dah jd camtu..haaa sudah...aku nak ikut cakap sapa ni?????huhu..mmg payah...bergaduh2 antara mereka...paling teruk...sorang supervisor nak withdraw...mana boleh camni???huhuhu...pastu buat surat sampai ke Dekan...pastu tgh dok kalut semua ni...tudia main supervisor plak tak mau sambung kontrak ngn UM...abihtu aku camna????mmg tensionnnnnn..arrrrgghhhhhh....plak dah aku kena panggil ngn Timbalan Dekan Ijazah Tinggi..kena soal siasat..mcm aku plak buat masalah....huhu...last sekali depa meeting suh aku proceed..ok la..macam2 lg la dugaan bertimpa2 lepas tu...huhuhu...camna dugaan tu pun Alhamdulillah.....semua dah selamat...:)

p/s: untuk adik2 yang nak sambung blajar sambil bekerja tu ingt...

"Many things are difficult before they're easy"

Ni kak ina (opismate) dia pun buat MAster gak..tp buat coursework(cuti blajar setahun)

ni bucuk2 :p

ni SookSam sama-sama wat Master..dia radiographer kat sini jugak

tu mak ngn bucuk2...mak mai jugak ooo walaupun sakit kaki:)