Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jumaat, 22 November 2013

Cuti-cuti Malaysia-LANGKAWI

Salam semua,

yer la..aritu cuti p LANGKAWI yang sgt best...rasanya ni percutian kedua untuk tahun ni kot...sbb aritu kan bersalin...pastu pantang..naik keja bulan 6..pas raya tu pi MORIB...haaa ni la percutian yang ditunggu-tunggu...sebabnya LANGKAWI kan best..hehe..lgpun dulu honeymoon kat situ..kikiki..so mcm mengimbau kenangan la kengkonon..phui.

kali ni km p naik flight..abah dah booking awal dah tiket flight MAS..Aidil mmg excited abis la nak naik aeroplane tu..dekat2 nak p tu asyik dok countdown jer..sbbnya dia dah pandai dah..dulu masa naik aeroplane p BRUNEI n LABUAN n blk KEDAH tu dia xbrapa reti sgt...untungla AIDIL n ALYA..kecik2 dah naik aeroplane..MAMA dulu..dah keja baru dapat naik..tu pun dengan tajaan tempat keja..sadisssssssss...

p bercuti kali ni agak pekin (tau pekin tu apa??)hehe..pekin tu mcm berjimat gila la..kan dah buat investment PROJEK MEGA tu...huhu...xpe la...kami p sana ari Sabtu (9/11/13) flight kul 105 ptg..abah dah booking taxi airport awal2 lg..taxi mai ambik kat umah kul 1000pg..saja la nak p awai sikit sbb bila p awai check in pastu bleh jalan2 kat airport..tgk aeroplane..AIDIL mmg syiok sungguh2 tp ada jugak dok wat perangai (geram mama)  buat perangai sampai susah nak control ni...adoila...mencabar betul..biasala umur 4thn ni kemuncak naughty...terpaksa layan :(...

malam first tu km stay kat TOK SENIK RESORT. gambaq ni masa bekpes kat situ. not bad la TOK SENIK RESORT ni..ok la semua benda pun ada. mknn masa bekpes pun ok. cam ala2 kampung la...(mama, aidil, alya)

ni kat depan resort

saja jalan2 kat resort tgk apa facilities yang diorang provide

sudah semestinya la tempat wajib dilawati..ada la be;i barang2 sikit kat sini.

ni gambar 3rd day kat situ..pas bekpes hotel km p kat tempat yang ada cable car tuuuu..tp xnaik pun..jalan2 kat situ jer.

naik kuda kat situ. Aidil nak sgt naik kuda...tp dia yang gedik bila naik tu..

Ni masa kat tepi pantai dekat area airport sana.. ari ke 2 n 3 km dok kat ONE HELANG HOTEL.. tepi airport ja..best la Aidil keja dok tgk aeroplane ja..

ni p hotel sebelah je ONE HELANG HOTEL..p lepak kat sana.

sebenarnya dia suami saya..hahaha..mengong

ni dalam taxi masa nak blk umah dah..hahhhh ambik kau..lena tergolek2 dah haihhh..


Tu je la kot crita p LANGKAWI...syiok sgttttttt...nanti nak p lg...tp xtau lg bila...yang penting esok nak naik aeroplane lagi...p KELANTAN...abis duit saja la bulan ni....huhu

Daaaaaaa..........

Selasa, 22 Oktober 2013

ALYA

Alhamdulillah telah dikurniakan 2 org anak..sorang boy sorang girl.
bersyukur sgt..
Tp entry kali ni nak crita pasai yang girl ni..
special utk anak mama.

Nama: Alya Nuraisyah
DOB: 12.3.13
Time:2309
POB: UMMC

ikut date arini dah 7 bulan lebih la anak mama..mcm2 perangai..
kalau kat umah panggilan dia Baby..Abah selalu panggil Mimiey..
Anak yang sgt manja...suke nangis..xleh nak tinggalkan kesorangan..mesti nanges..
Sayang anak mama..layan la gambar anak mama bucuk2 ni...
Sayang Mama Abah


anak manja mama abah
Mama doakan Alya jadi anak yang baik..jaga maruah keluarga...jadi anak yang solehah..bijak akal fikiran..jaga aurat..Mama sentiasa doa anak2 mama berjaya dunia akhirat..hormat mama abah dan orang lain...berilmu..dan semuanya yang baik2..Aminnnn

K.E.H.I.L.A.N.G.A.N


-tGh MInaT LagU Nie-

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)
Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Seandainya (seandainya) kamu bisa (kamu bisa)
Mengulang kembali lagi cinta kita (cinta kita)
Sejujurnya (sejujurnya) ku tak bisa (ku tak bisa)
Hidup tanpa ada kamu aku gila (aku gila)
Takkan ku sia-siakan kamu lagi..
Takkan ku sia-siakan kamu lagi..

INVESTMENT

A house is a long term investment...
but have to spend A LOT.hukhuk

Rabu, 16 Oktober 2013

Dah Dapat Master!

kecoh jer..papepun Alhamdulillah..semuanya dah berakhir dengan sebuah kejayaan.Yeay!
kalau ingt balik mmg stress gila la buat MAster ni..camna la org yang buat Phd tuhh..hebat gilerrr...kagum! sepanjang 3 semester buat Master..stressnya mmg Ya Rabbi...ALLAH...memang hanya Allah tempat mengadu...lain pada tu sapa lagi...en asben la...rasanya dia sampai meluat la...xabis2 masalah...tereyak tereyak tereyak..huhu...serius wei...asyik telan panadol ja..headache memanjang...tp meluat2 pun en. asben la dok dengaq masalah..bg solutions...tq :p....

tp semua dugaan ni mmg bg kita lg kuat kot...hihi..ni dah xstress..tp dok cari masalah lain plak...hahaha..Alhamdulillah berjaya abiskan Master of Medical Science (UM) dalam tempoh 3 semester, full reseach (Medical Physics), part time (keje sambil Belajar), self financing..

Dugaan datang bertimpa timpa...bushhhhhh...mula tu semua ok..ada 3 supervisors (1 main, 1 technical, 1 clinical)...adoilahhhh bila semuanya berlainan pendapat...haaaaaaaaa sape yang kena....student la yang tersepit...pettttttttt......bila dah jd camtu..haaa sudah...aku nak ikut cakap sapa ni?????huhu..mmg payah...bergaduh2 antara mereka...paling teruk...sorang supervisor nak withdraw...mana boleh camni???huhuhu...pastu buat surat sampai ke Dekan...pastu tgh dok kalut semua ni...tudia main supervisor plak tak mau sambung kontrak ngn UM...abihtu aku camna????mmg tensionnnnnn..arrrrgghhhhhh....plak dah aku kena panggil ngn Timbalan Dekan Ijazah Tinggi..kena soal siasat..mcm aku plak buat masalah....huhu...last sekali depa meeting suh aku proceed..ok la..macam2 lg la dugaan bertimpa2 lepas tu...huhuhu...camna dugaan tu pun Alhamdulillah.....semua dah selamat...:)

p/s: untuk adik2 yang nak sambung blajar sambil bekerja tu ingt...

"Many things are difficult before they're easy"

Ni kak ina (opismate) dia pun buat MAster gak..tp buat coursework(cuti blajar setahun)

ni bucuk2 :p

ni SookSam sama-sama wat Master..dia radiographer kat sini jugak

tu mak ngn bucuk2...mak mai jugak ooo walaupun sakit kaki:)

Rabu, 18 September 2013

PROJEK MEGA

skrg ni..mama n abah sgt busy dengan projek MEGA kami ni..pasaipa kami kata tu projek MEGA??? sbb melibatkan jumlah wang yang sgt besar..huhu..kami dok harap sgt projek MEGA ni success..doakan kami...kami pun dok doa sgt bg ALLAH makbulkan doa kami...usaha tangga kejayaan.. nanti bila dah settle everything kami share kat sini..now di saat genting..every working day rasa mcm p perang..

SAAT HATI BERKATA INGIN, NAMUN ALLAH BERKATA TUNGGU, KITA MERANCANG, ALLAH JUGA MERANCANG, TAPI PERANCANGAN ALLAH LEBIH BAIK..:)

Short Vacation

aritu masa tengah sibuk2 kat opis, sempat lg km satu family p bercuti..
28-29/8/2013. p dekat jer.. tempat yang best sgt..Iconic Golden Palm Tree.
sebelum check in kitorang p makan dekat KL Tower (restoren berputar)..enjoy la..
dia tgk..bukan nampak apa pun..kanta tu terlampau besar..bila kita tgk..nmpak objek dekat gila

mode gedik

abah n baby dekat pantai tepi hotel

mama n baby..dah tido..sabaq je la..

Selasa, 27 Ogos 2013

MakIn hari makin xBEST

Salam..esok nak cuti..bermula la episod cuti-cuti MALAYSIA..yeay..
tp...yg xBESTnyer skrg mai keje dah start xbest...environment keje yg sgt tidak membina..hukhuk..tolong saya..saya tidak suka..phui!


Isnin, 19 Ogos 2013

ReSAh

Ntah pasaipa xtau..rasa cam xbest..feeling down..huhu..rasa xmau mai keja dah..xbest..rasa camna xtau..huhu..
oh Ultraman..tolong saya..:(
p/s: Banyakkan berdoa..ikhlaskan hati..muhasabah diri..senyum:)

Jumaat, 19 Julai 2013

10 Ramadhan

Ya ALLAH,

 sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu,
kecantikan itu adalah kecantikanMu,
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya ALLAH, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.
Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu,
limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

p/s: rajin2 la buat solat sunat Dhuha.semoga lagi kuat rezeki tu dengan kita.AMIN.