Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sabtu, 10 Mac 2012

BukIT mERAh LakETOwN ResORt

salam semua...nak memulakan bicara macammana ya..hmmm..rasa cam byk pulak cite..takut reader bowink laks..apa2 pun layan je la...
last weekend kite pi Bukit Merah..yayyy..percutian yg tak dirancang tp boleh anggap 2nd vacation utk this year jugak lak..kite dapat voucher Grand Paradise Highway Hotel kat G.Semanggol tu 3h 2m..hotel tu tak best pun..1 star je tp syukur la..jgn nak memilih sgt..
Camne kite dpt voucher tu????haaa camni...kan selalu ada org call kite nak promote mcm2 la kn? so kite selalu layan je sebab kalau gi spent masa untuk dengar diorang punya promotion tu akan dapat voucher or gift la pape..diorang dah ckp siap2 kalau tak join pun dapat jugak..so prepare mental siap2 jgn nak pi join lak ape yg diorang promote tu..pi dgr utk dpt voucher je..hahaha..so kite pun dapat la..tp valid 3 month je dari date kite g dgr tu..so kite pun pilih date 3-5/3/12..first kite nak cuti 7/3 tu sempena anniversary tp tak pe la..
So kite btolak ke sana dah lewat dalam kul 3 sampai la hotel tu..rehat2 jap..tak de ape pun nak wat dah la hujan..hotel kan tepi highway nak pi mana??ingat nak pi tasek taiping semua tu tp hujan..last kite decide pi mkn mlm at nasik kandaq penang la...en suami ni mmg hantu nasik kandaq..alang2 dah dekat 45minit so blk la..kite tak blk kedah pun..sob sob...bwk mak mertua, farah n adik pi dinner skali..kite mkn kat jeti pulau jerejak..best jugak..nasi kandaq bungkus jugak..hehe..
~mak and siti (menantu kesayangan)~

abg doyi, adik and farah
best oo mkn kat situ..suasana di tepi pulau..hehe..(recommended)..pas mkn balik umah penang jap then kite blk ke hotel and tido...

Esok kite pi Bukit Merah laketown..kite ambik pakej waterworld and pulau org utan..first kite pi pulau orang utan..kena naik bot ke sana..ada orang utan byk..aidil syiok la tgk..dok ingat cite yg dia selalu tgk tu.."planet of the apes"..ada jugak tadika org utan..haha..kelakar plak..orang utan pakai pampers..haha..pas tgk org utan baru mandi..this time mama pun mandi...yay...keluar bukit merah lake town kul 5..aidil tdo..kite pusing2 sikit area taiping..tgk zoo taiping tp tak masuk pun..pastu blk hotel..rehat2 pi mkn kat kfc..mlm tu jugak kite blk KL..sepatutnya blk esok tu tp tak pe la..sampai umah 1 setengah pagi..pape pun memang enjoy :)

pakat tunjuk gigi 
p/s: looking forward Brunei end of April..tp sebelum tu akan pi Melaka n PD..nnt kite update..this year akan jadi tahun penuh dgn percutian sebab next year nak berehat..hehe

ok..bye..

Jumaat, 2 Mac 2012

SaLaM JUmAaT

Salam semua..dah lama sgt tak berblog..bukannya apa..byk sgt benda n sampai tak sempat nak mengarang..
Balik umah kalau boleh tak nak langsung buat benda2 yang berkaitan keja di rumah..tp kalau terpaksa kena la jugak buat tp selepas semua settle..means makan untuk semua, kemas umah dah tenang..hero dah tido baru bleh buat keje..tp itu sgt jarang2 berlaku..ahaks :-)


Yang banyak sgt benda ni bukan apa..semua nya mengejar date line..first sekali my sv mintak hantar proposal ke bahagian penyelidikan untuk grant..walaupun rasa cam tak nak buat and tak perlu pun grant tu, tp terpaksa buat untuk memenuhi permintaan sv..sebab...kalau tak ikut ckp dia nanti ape jadi tak tau lak kan...dah submit pun..29.2.2012..settle!


Kedua..ingat tak haritu saya ada stress pasal PTK yg konon2 kalau lulus dengan jayanya dapat naik gaji and dipertimbangkan untuk naik pangkat kan? aritu dok stress buat kertas tugasan..semalam kena buat perbentangan untuk markah 20%...ketaq gila2 la semalam..saya kena sesi tengahari dalam kul 12 lebih camtu..ikut jadual kul 11 tp sebab sesi pagi dah delay...gerun teramat sgt...situasi dia sama seperti nak interview keja baru tp yg lainnya panel-panel tu kita kenal...waaahhhh sgt malu n segan ok..one of the panel sape lagi my bos lah...lagi la segannnnn...tp alhamdulillah dah selamat present...tunggu keputusan je la...dah usaha, sekarang ni jangan berhenti berdoa dan tawakal...insyaallah kalau ada rezeki....


Ketiga..of course la thesis yang nak kena submit end of april...still in progress..Good progress tp masalahnya byk sgt kepala sv ni..semua tak sekepala...student yang pening...walau bagaimanapun, saya tetap akan buat jugak sampai abis and submit sebelum hujung april ni...SV tak mau ckp sesama sendiri diorang la kena settle...tp insyaallah dengan pertolongan ALLAH, doakan kejayaan sy ye..


amin...