Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Jumaat, 17 Februari 2012

8 Ganjaran Buat Isteri Solehah

Tadi ada terbaca pasal ni...so bleh la share...saya harap dapat jadi isteri solehah...InsyaAllah...




1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.

4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.

5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.

6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.

7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)

8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.

Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"







GAMBAR HIASAN.."MAMA & AIDIL"

Jumaat, 10 Februari 2012

Service Honda 20000km

salam semua,

skrg kat Honda Service Centre, PJ.
kesorangan la...abah keje, aidil sekolah..
mama memang tak keja..dah 3 ari cuti..
aduhhhhh mmg malas sgt nak keje..
tp kalau keje mmg sepenuh hati dan jiwa:)

pejam celik pejam celik..
dah dekat setahun pakai keta ni..
cepat sungguh masa berlalu skrg..
Aidil pun dah besar..(bila nak tambah lagi?)hehe

First 10000km service semua free...
tp lepas tu bayar ler...tak reti2 lagi..hahaha
japgi brapa plak yg nak kena ni???
tolong byr bleh??ahaks..

Lepas ni apa plan ek?
ok...first kalau keta siap sblm waktu rehat gomen,
nak pi TH jap..masukkan untuk MAK tersayang..huhu..
Insyaallah mak..Ddah akan usahakan mak pi Mekah secepat mungkin..
baki tu bleh la simpan untuk mama n abah juga..
target bleh pi ngan Mak skali perform Haj nanti..Insyaallah..doa2 kan la..
Then Aidil tak dilupakan...tu semua mama buh duit Aidil raya and etc..
After that nak pi amik lesen JAH yg dah lulus keta tu..cewahhhh...:)
Nnt berangan tak mau drive dah...bila JAH dah beli keta, turn dia plak la hantar i pi keja..haha..
ok la..tgh menanti kereta dengan penuh kesabaran :p

gambar dari internet..hehe..

Rabu, 8 Februari 2012

Percutian pertama 2012

semalam baru je balik dari Cherating..bercuti 4 ari 3 mlm..best sgt..


best sgt sbb boleh merehatkan minda dan spend masa dengan org2 yg kita syg:)


ABAH and AIDIL..

SABTU

bertolak dari Suriamas kul 10 pagi..

singgah bekpes kat area umah..

gerak ke cherating ikut highway karak..

tak de singgah mana2 pun just stop kejap kat RnR g toilet n isi minyak

then sampai cherating check in kat The Legend Resort dalam kul 230..

sblm ni dgr gak org crita Legend Resort cam seram tp kitowang dah sampai sana..best sebenarnya..

pi la try:)

then keluar lunch pastu blk rehat kat bilik...Cayang Mama (Aidil) tido..petang kul 530 camtu bwk aidil swimming,,happy la dia..ptg tu just swimming kat kolam je...

pastu mlm keluar dinner kat luar...

AHAD
kita keluar bekpes then terus g area Kuantan..
saja jalan2 tgk tempat org..
singgah kat Teluk Cempedak..
wahhhh best..tp cuaca sgt panas..
kita beli sourvenir tulis2 kat batu..hehe..
ptg tu blk hotel, aidil and abah g swimming lagi..
mama teman je..(mama tak pandai swim)huhu
aidil and abah extra happy sbb mandi pantai..
ombak langgar aidil...pandai la aidil ni...
malam makan special at Cherating
ISNIN
yaayyyy shopping time at Terengganu..
jauh jugak dari Cherating ke Kuala Terengganu..hampir 3 jam..fuhhh sian abah driving..
dah la jalan satu lane ja..jenuh aihhhh..
tp mama tak puas sgt pi Terengganu sbb kalau boleh nak borong sakan tp apakan daya..abah nak blk awal..sbb kl mlm jalan gelap bahaya..kita sampai Cherating balik kul 730..sempat la tgk cite mama Gemersik Kalbu..hehe
malam keluar jalan2 lagi area pantai..mkn di tepi pantai restoren BULAN..nama kelakar sgt :p

SELASA
pagi keluar jalan2 lagi bekpes, beli kopok etc..
blk bilik kemas2, abah sempat lg pi mandi ombak..hehe.
checkout 1130..blk umah..
otw blk singgah Bukit Gambang ambik gambar..
Aidil main outdoor game sikit..then balik..
singgah Ampang jap ambik car abah kat workshop..
sampai umah 630 ptg..

Ni layan gambar percutian kita..:)

Mama and Abah looking for Aidil

Aidil sejukkkkk...


Mandi pantai..Ombak langgar Aidil:)

Aidil and Abah..mama takut....

Kami at Masjid Kristal, Kuala Terengganu

Aidil at Bukit Gambang

Aidil and Mama