Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Rabu, 29 Ogos 2012

Barang yang lepas Jangan Dikenang

smart phone saya hilang...
Salam Aidilfitri semua..

ni adalah entri sedih saya..huhu..otw blk raya benti rnr semayang kat surau RnR Ulu Bernam...

tepon i kena curi la..warggghhhh sgt stressssssss....dah la en suami yg bg..mmg so sad la...huhuhu..

now sy tiada henpon...xpela..sedih sgt sedih..tp pelan2 redho je la...nak wat camna...mungkin Allah nak bg 

rezeki yang lebih besar...ye la...mungkin rezeki untuk suami sy la..dia dpt counteroffer sbb nak resign ke 

company baru..doakan yang terbaik untuk i n family i yer...semoga en somi sentiasa success dalam kerjaya...

i pon sama..xmau careless lagi...warggghhhhhhh tension...bg blk tepon saya!!!!

Jumaat, 20 Julai 2012

Salam Ramadhan



cepat ja dah sampai Ramadhan kan? sempat jugak merasa Ramadhan tahun ni..insyaallah..semua urusan makan minum akan disusun baik2 untuk suami dan anak...mendoakan tahun ni akan diberi peluang untuk tingkatkan ibadah..kl boleh nak semayang terawih bg cukup...niat nak buat kat umah..almaklumla...anak kecik..camna nak tinggai kan?target nak habiskan baca quran...harap2 diberikan kesihatan yang bagus supaya target ni dpt dicapai..i doakan jugak untuk semua umah islam..dpt meningkatkan ibadah dalam diri masing2 terutamanya buat suami..mak..mak mertua n ayah mertua..abg2..kakak n adik2...and untuk anak manja mama ..puase tau...heheh..selamat menjalankan ibadah puasa ya...


Rabu, 18 Julai 2012

MAsTEr oh MasTEr..



Salam..
pikiran ni masih kacau bilau dengan research yg tak berapa jelas kesudahannya..sob sob sob..
but..i'm still work hard...jgn mengaku kalah (walaupun dalam hati ni dok ada syaitan yg hasut suh dah la tak guna semua ni)..xpa la...doa byk2..i berserah sepenuhnya pada Allah..insyaallah..semua nya akan berakhir dengan sebuah KEJAYAAN..
P/s: Kalau nak Allah tolong kita...kita mesti selalu ingat dekat Allah..br fair..Ok??senyummm...

Jumaat, 6 Julai 2012

ALHAMDULILLAH

alhamdulillah, syukur sgt kepada Allah sbb ditahun ke-5 berkhidmat di PPUM, dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC)..alhamdulillah..
kerja i mmg boleh dikatakan ok...(puji diri sendiri nmpk)hehe..tp perjalanan Master ni mmg telah mengganggu hidup 100%..sampai skrg masih blom settle..tp slowly calmdown..alhamdulillah...hopefully everything will be very fine soon...
Semalam ada taklimat Majlis APC..11/7 akan ada Majlis Penghargaan di Dewan Sivik..harap majlis berjalan dengan lancar...ada jugak anugerah tokoh khas yg dipilih dari pekerja cemerlang..sape yg akan dpt??target for that one..waaaa perasaan abis..ingt senang nak dpt anugerah tokoh khas tu???haha..pape pun syukur alhamdulillah...harap2 dapat submit jugak thesis ni dalam masa terdekat..

Nasihat dari abg:- takpa relax dulu..buat pelan2..jgn stress2..bersyukur dgn ape yang ada..Master is just extra thing...extra money boleh cari...

huhu..tenkiu abg..sebab sentiasa support..huhu..insyaallah... satu hari akan selesai ugak masalah Master n supervisors ni...

doakan yang terbaik untuk i ye..

Rabu, 27 Jun 2012

CERITA BASI


Memang dah basi sgt...heheh..crita kitowang g Brunei...28 April 2012..dah lama tringat nak tulis dalam diari elektronik ni..tp ntah..takde perasaan..since mode bercuti kembali segar..i rekodkan disini untuk kenangan masa depan..

Jalan2 di Brunei just nak tgk cara hidup disana, nak kenal tempat org la konon2..overall ok la Brunei..tp Malaysia tetap the best..makanan kat Brunei huhu..sgt tidak kena dgn citarasa i..huhuhuuhu...xsedap..xde rasa langsung...cian..tp jln2..syiok la...tempat yg aman...

The Brunei Hotel
Bandar Seri Begawan
p/s: looking forward Damai Laut & Pangkor this weekend..yuhuuuuuu

Jumaat, 15 Jun 2012

LA TAHZAN


"Janganlah Kamu Bersedih, Sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama kita"

(At-Taubah 9:40)



Tetiba pas lunch tadi rasa down sgt..huhu...dok pikir research yang tak menentu ni..huhu...tp sedikit lega bila dua org supervisor ni caring sgt dekat research i..yg sorang asyik suh buat graf tu, buat graf ni...yg satu suh submit notice untuk submission..."yes prof, i will submit notice next week"..naseb baik la sorang lagi prof dah tamat perkhidmatan di UM..kalau tidak jenuh jugak la...sape tak nak abiskan research kan?tp kalau sorang lagi supervisor dok suh buat tu, buat ni..sampai bila pun tak abis kan...
Bila la nak boleh sebut "FINALLY"..huhuhu..Pls semua..doakan kejayaan i ni...
JATUH dan BANGUN i ni telah buat i rasa REDHA dan BERSERAH sepenuhnya kepada ALLAH..
betul..bila REDHA, hati ni rs lega....sampai ke saat ni, i tetap berusaha keras untuk berjaya.
betul org ckp..buat Master by dissertation ni...yg plg penting ialah supervisors..huhu..
xpe....semua ni dugaan...insyaallah akan ada hikmah disebalik semua ni...

Ni la Cinta hati yg sentiasa bg semangat n kekuatan..luv both of u

HIDUP YANG CEMERLANG DATANG DARI SOLATNYA YANG CEMERLANG,
HIDUP YANG TENANG, DATANG DARI SOLATNYA YANG TENANG,
HIDUP YANG DIREDHAI DATANG DARI SOLATNYA YANG SEMPURNA....

"Ya ALLAH Ya Tuhanku, mudahkanlah segalan urusanku dan berikanlah kejayaan kepadaku...tunjukkanlah jalan yang Engkau redhai..AMIN~"

Selasa, 22 Mei 2012

InsyaAllah




Kadangkala kita terlalu memandang berat sebuah ujian yang menimpa tanpa melihat hikmah atau hakikat sebuah ujian. Percayalah, bahawa ujian merupakan tanda kecintaan Allah kepada hambaNya dan beruntunglah sesiapa yang mengetahui hakikat sebenar ujian dalam kehidupan.




InsyaAllah...semua benda akan settle dengan jayanya..insyaAllah..

Hakikat Sebuah Ujian


"Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya."


Surah Al-Baqarah ; Ayat 286

pada mulanya, i selalu sgt stress disebabkan perjalanan master i ni sgt perit..setiap ari nangis..setiap ari telan panadol..ya Allah..susahnya...selalu tertanya-tnya pada diri.."awat org lain senang-senang ja dapat Master?"
now i know...semuanya ada hikmah yang tersembunyi..mungkin i taknampak skrg tp masa depan insyaallah akan ada benda2 yang manis ini...
tidak lupa berdoa pada Allah..berusaha dengan bersungguh2..dan tawakal/berserah sepenuhnya kepada Allah...walau perit macammana pun..i akan buat jugak...setiap yang bermula pasti akan berakhir...insyaallah suatu hari nanti...
bersyukur dan berterima kasih kepada Yang Maha Esa...mudahkanlah segala urusanku...
tima kasih jugak dekat "Abang" yang sentiasa dok dengar keluhan..sentiasa bg support..dan Mak yang sentiasa doakan yang terbaik untuk i..huhu..
Doakan i akan berjaya untuk dapat Master of Medical Science, UM.

Ahad, 15 April 2012

mengadu naseb~

SALAM....

Dah lama rasanya tak mengadu naseb kat log ni..huhu
currently byk benda sgt menghantui fikiran
1st of course la menduduki tangga teratas yg mengganggu fikiran ni ialah research...
already submit 3 month notice for thesis submission tetiba sv buat hal lak...aduiiii politik abis..
malas nak pikir..saya akan teruskan usaha dan berdoa kepada Allah..Jgn mudah mengalah..quit is the wrong decision...
2nd dah ada org dengki plak dengan i...adui..kerja sudah...no dengki2..i pegi keja untuk semua org senang dan mendapat rezeki yang halal..full stop..tak main la hasad dengki ni...Syukur di atas nikmat yang Allah berikan...

tu je la yang menghantui fikiran..nampak macam sikit kan??tp nak menanggungnya....huhuhu..doakan kejayaan i...

minggu ni dah cuti 5 ari..bukan nak lari dari masalah ok...MAk i dtg...hehe...kitorang jalan2 at PD...Stay at Ancasa All Suite Resort & Spa...syok oo..


ni la mak saya yang momok..hehe

Sabtu, 10 Mac 2012

BukIT mERAh LakETOwN ResORt

salam semua...nak memulakan bicara macammana ya..hmmm..rasa cam byk pulak cite..takut reader bowink laks..apa2 pun layan je la...
last weekend kite pi Bukit Merah..yayyy..percutian yg tak dirancang tp boleh anggap 2nd vacation utk this year jugak lak..kite dapat voucher Grand Paradise Highway Hotel kat G.Semanggol tu 3h 2m..hotel tu tak best pun..1 star je tp syukur la..jgn nak memilih sgt..
Camne kite dpt voucher tu????haaa camni...kan selalu ada org call kite nak promote mcm2 la kn? so kite selalu layan je sebab kalau gi spent masa untuk dengar diorang punya promotion tu akan dapat voucher or gift la pape..diorang dah ckp siap2 kalau tak join pun dapat jugak..so prepare mental siap2 jgn nak pi join lak ape yg diorang promote tu..pi dgr utk dpt voucher je..hahaha..so kite pun dapat la..tp valid 3 month je dari date kite g dgr tu..so kite pun pilih date 3-5/3/12..first kite nak cuti 7/3 tu sempena anniversary tp tak pe la..
So kite btolak ke sana dah lewat dalam kul 3 sampai la hotel tu..rehat2 jap..tak de ape pun nak wat dah la hujan..hotel kan tepi highway nak pi mana??ingat nak pi tasek taiping semua tu tp hujan..last kite decide pi mkn mlm at nasik kandaq penang la...en suami ni mmg hantu nasik kandaq..alang2 dah dekat 45minit so blk la..kite tak blk kedah pun..sob sob...bwk mak mertua, farah n adik pi dinner skali..kite mkn kat jeti pulau jerejak..best jugak..nasi kandaq bungkus jugak..hehe..
~mak and siti (menantu kesayangan)~

abg doyi, adik and farah
best oo mkn kat situ..suasana di tepi pulau..hehe..(recommended)..pas mkn balik umah penang jap then kite blk ke hotel and tido...

Esok kite pi Bukit Merah laketown..kite ambik pakej waterworld and pulau org utan..first kite pi pulau orang utan..kena naik bot ke sana..ada orang utan byk..aidil syiok la tgk..dok ingat cite yg dia selalu tgk tu.."planet of the apes"..ada jugak tadika org utan..haha..kelakar plak..orang utan pakai pampers..haha..pas tgk org utan baru mandi..this time mama pun mandi...yay...keluar bukit merah lake town kul 5..aidil tdo..kite pusing2 sikit area taiping..tgk zoo taiping tp tak masuk pun..pastu blk hotel..rehat2 pi mkn kat kfc..mlm tu jugak kite blk KL..sepatutnya blk esok tu tp tak pe la..sampai umah 1 setengah pagi..pape pun memang enjoy :)

pakat tunjuk gigi 
p/s: looking forward Brunei end of April..tp sebelum tu akan pi Melaka n PD..nnt kite update..this year akan jadi tahun penuh dgn percutian sebab next year nak berehat..hehe

ok..bye..

Jumaat, 2 Mac 2012

SaLaM JUmAaT

Salam semua..dah lama sgt tak berblog..bukannya apa..byk sgt benda n sampai tak sempat nak mengarang..
Balik umah kalau boleh tak nak langsung buat benda2 yang berkaitan keja di rumah..tp kalau terpaksa kena la jugak buat tp selepas semua settle..means makan untuk semua, kemas umah dah tenang..hero dah tido baru bleh buat keje..tp itu sgt jarang2 berlaku..ahaks :-)


Yang banyak sgt benda ni bukan apa..semua nya mengejar date line..first sekali my sv mintak hantar proposal ke bahagian penyelidikan untuk grant..walaupun rasa cam tak nak buat and tak perlu pun grant tu, tp terpaksa buat untuk memenuhi permintaan sv..sebab...kalau tak ikut ckp dia nanti ape jadi tak tau lak kan...dah submit pun..29.2.2012..settle!


Kedua..ingat tak haritu saya ada stress pasal PTK yg konon2 kalau lulus dengan jayanya dapat naik gaji and dipertimbangkan untuk naik pangkat kan? aritu dok stress buat kertas tugasan..semalam kena buat perbentangan untuk markah 20%...ketaq gila2 la semalam..saya kena sesi tengahari dalam kul 12 lebih camtu..ikut jadual kul 11 tp sebab sesi pagi dah delay...gerun teramat sgt...situasi dia sama seperti nak interview keja baru tp yg lainnya panel-panel tu kita kenal...waaahhhh sgt malu n segan ok..one of the panel sape lagi my bos lah...lagi la segannnnn...tp alhamdulillah dah selamat present...tunggu keputusan je la...dah usaha, sekarang ni jangan berhenti berdoa dan tawakal...insyaallah kalau ada rezeki....


Ketiga..of course la thesis yang nak kena submit end of april...still in progress..Good progress tp masalahnya byk sgt kepala sv ni..semua tak sekepala...student yang pening...walau bagaimanapun, saya tetap akan buat jugak sampai abis and submit sebelum hujung april ni...SV tak mau ckp sesama sendiri diorang la kena settle...tp insyaallah dengan pertolongan ALLAH, doakan kejayaan sy ye..


amin...

Jumaat, 17 Februari 2012

8 Ganjaran Buat Isteri Solehah

Tadi ada terbaca pasal ni...so bleh la share...saya harap dapat jadi isteri solehah...InsyaAllah...




1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.

2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.

4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.

5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.

6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.

7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)

8) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.

Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu "TAAT"







GAMBAR HIASAN.."MAMA & AIDIL"

Jumaat, 10 Februari 2012

Service Honda 20000km

salam semua,

skrg kat Honda Service Centre, PJ.
kesorangan la...abah keje, aidil sekolah..
mama memang tak keja..dah 3 ari cuti..
aduhhhhh mmg malas sgt nak keje..
tp kalau keje mmg sepenuh hati dan jiwa:)

pejam celik pejam celik..
dah dekat setahun pakai keta ni..
cepat sungguh masa berlalu skrg..
Aidil pun dah besar..(bila nak tambah lagi?)hehe

First 10000km service semua free...
tp lepas tu bayar ler...tak reti2 lagi..hahaha
japgi brapa plak yg nak kena ni???
tolong byr bleh??ahaks..

Lepas ni apa plan ek?
ok...first kalau keta siap sblm waktu rehat gomen,
nak pi TH jap..masukkan untuk MAK tersayang..huhu..
Insyaallah mak..Ddah akan usahakan mak pi Mekah secepat mungkin..
baki tu bleh la simpan untuk mama n abah juga..
target bleh pi ngan Mak skali perform Haj nanti..Insyaallah..doa2 kan la..
Then Aidil tak dilupakan...tu semua mama buh duit Aidil raya and etc..
After that nak pi amik lesen JAH yg dah lulus keta tu..cewahhhh...:)
Nnt berangan tak mau drive dah...bila JAH dah beli keta, turn dia plak la hantar i pi keja..haha..
ok la..tgh menanti kereta dengan penuh kesabaran :p

gambar dari internet..hehe..

Rabu, 8 Februari 2012

Percutian pertama 2012

semalam baru je balik dari Cherating..bercuti 4 ari 3 mlm..best sgt..


best sgt sbb boleh merehatkan minda dan spend masa dengan org2 yg kita syg:)


ABAH and AIDIL..

SABTU

bertolak dari Suriamas kul 10 pagi..

singgah bekpes kat area umah..

gerak ke cherating ikut highway karak..

tak de singgah mana2 pun just stop kejap kat RnR g toilet n isi minyak

then sampai cherating check in kat The Legend Resort dalam kul 230..

sblm ni dgr gak org crita Legend Resort cam seram tp kitowang dah sampai sana..best sebenarnya..

pi la try:)

then keluar lunch pastu blk rehat kat bilik...Cayang Mama (Aidil) tido..petang kul 530 camtu bwk aidil swimming,,happy la dia..ptg tu just swimming kat kolam je...

pastu mlm keluar dinner kat luar...

AHAD
kita keluar bekpes then terus g area Kuantan..
saja jalan2 tgk tempat org..
singgah kat Teluk Cempedak..
wahhhh best..tp cuaca sgt panas..
kita beli sourvenir tulis2 kat batu..hehe..
ptg tu blk hotel, aidil and abah g swimming lagi..
mama teman je..(mama tak pandai swim)huhu
aidil and abah extra happy sbb mandi pantai..
ombak langgar aidil...pandai la aidil ni...
malam makan special at Cherating
ISNIN
yaayyyy shopping time at Terengganu..
jauh jugak dari Cherating ke Kuala Terengganu..hampir 3 jam..fuhhh sian abah driving..
dah la jalan satu lane ja..jenuh aihhhh..
tp mama tak puas sgt pi Terengganu sbb kalau boleh nak borong sakan tp apakan daya..abah nak blk awal..sbb kl mlm jalan gelap bahaya..kita sampai Cherating balik kul 730..sempat la tgk cite mama Gemersik Kalbu..hehe
malam keluar jalan2 lagi area pantai..mkn di tepi pantai restoren BULAN..nama kelakar sgt :p

SELASA
pagi keluar jalan2 lagi bekpes, beli kopok etc..
blk bilik kemas2, abah sempat lg pi mandi ombak..hehe.
checkout 1130..blk umah..
otw blk singgah Bukit Gambang ambik gambar..
Aidil main outdoor game sikit..then balik..
singgah Ampang jap ambik car abah kat workshop..
sampai umah 630 ptg..

Ni layan gambar percutian kita..:)

Mama and Abah looking for Aidil

Aidil sejukkkkk...


Mandi pantai..Ombak langgar Aidil:)

Aidil and Abah..mama takut....

Kami at Masjid Kristal, Kuala Terengganu

Aidil at Bukit Gambang

Aidil and Mama

Selasa, 31 Januari 2012

ALHAMDULILLAH

Mama sgt happy arini sebab:-

1) Mama dah submit kertas tugasan PTK yang terlalu membebankan diri sepanjang tempoh 2 minggu ni..at least satu benda dah settle..dengan harapan diberi penilaian yang terbaik dan melepasi markah 80%. seterusnya dapat naik gaji...Usaha dah dilakukan...Dengan Izin Allah...insyaallah...Usaha+Doa+Tawakal=Kejayaan

2) Mama dapat penilaian yang sgt cemerlang oleh kedua-dua penilai...Bos+ Pegawai Kanan..Terima kasih byk2 bagi kepercayaan yang begitu tinggi..Insyaallah akan terus memberi perkhidmatan yang cemerlang untuk semua..Terima kasih juga dekat rakan-rakan kerja yang sentiasa bagi kerjasama...

3) Mama dapat special gift dari abah..jgn jelezzzz....Thank you Abah..Mungkin MAMA dah bagi perkhidmatan yang cemerlang juga kot kat abah..hehe...tu abah sorang je yang boleh nilai...

Insyaallah akan berusaha untuk sentiasa cemerlang di Dunia dan Akhirat..amin....:)

Sabtu, 28 Januari 2012

Ingatan terhadap Blog

setiap hari teringat nak update blog..harap bersabar ye..walaupun takdak org nak follow blog saya..huhu..takpa japgi sy update..currently tengah bz gila dengan exam PTK, slide presentation, thesis submission and so on..tengah mengejar due date yang akan kunjung tia..fuhhhhh...nwey, mengalu-alukan silent reader blog ni untuk jadi follower saya..br meriah....peace yooooowwwlll:)

Khamis, 19 Januari 2012

Penilaian Tahap Kecekapan

wah wah wah..bz giler minggu ni..
tugas hakiki yang perlu dijalankan ditambah plak dengan benda alah yg disebut PTK..
huhu...sbnrnya PTK ni telah ditangguh lama dah oleh PPUM..
konon2 kalau lulus exam PTK ni bleh naik gaji..so kena la bersungguh2 untuk dapat naik gaji..
sian kan..dah la org nak cuti ni..
soalan dah dpt, perlu jawab 5 umum, 5 kursus..buat dalam bentuk kertas tugasan and kena present 2 topik mesti submit sebelum 31/1/2012...warggghhh tak sempat dowh...
                                                               "SY NAK NAIK GAJI"

Rabu, 18 Januari 2012

HAPPY BIRTHDAY ABAH

semalam birthday abah yang ke 29...

smlm masa dok wish2 birthday tu..abah ada ckp.."alamak sy dah tua la" :p

lorrrr tak tau ke? abg mmg dah tua pun...wekk wekk..

Selamat Hari Lahir Abah..

Semoga panjang umur & murah rezeki ..

tak tau nak bg hadiah apa sbb ayoyoooo abah ni bukan nak ape pun...

tp at last ada jugak la mama buat surprise kat abah...

tak tau nak wat camna...at last terpikir nak selit sumthing dalam laptop abah..

so bila abah sampai opis buka laptop for sure abah akan nampak...heheheh..(gud idea)

pastu bila 830am (agak2 abah dah sampai opis) terpikir gak aitsss "abg dah tgk ke tak hmmmm"

pastu dpt call dari abang...cewahhhhhh...SURPRISE:)

semoga hubungan kita berkekalan dunia akhirat...lebiu:)