Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sabtu, 26 November 2011

Terbaik

Salam..


Last week i baru je blk dari Philippine..


i pi SEACOMP..(south east asia congress on Medical physics)


sepanjang perkhidmatan jd physicist ni br tahun ni berkesempatan nak pi international conference camni..


i pi sana bukan sj bwk title medical physicist..tp i jugak Master student..


so tak kan nak pi sj kan..at least present la something yg boleh share ngn semua physicist..


i present about my research la...


and alhamdulillah dapat la runner up for this presentation..


ni mmg satu rezeki anugerah allah..i also work hard..really stress before presentation...


and alhamdulillah..


and achievement ni boleh bg inspirasi kat i and my colleague..


Thanks all...expecially my husband...support me in everything...luv u la:)


Off... 

Rabu, 28 September 2011

End of Syawal

Salam semua...


waaah waaahh waaahhh...setiap minggu makan free...
open house sana sini...
smlm opis i plak buat mkn2...hehe..
best2..biase2 je..
dah abis la kisah sebulan syawal...


Hujung minggu ni nak blk KG halaman plak...
blk sempena meraikan adik i konvo kat UUM..
dah last katakan..kena la pi ambik gambar family...
insyaallah pas2 ni kot2 ada yang nak konvo lg bleh la..
buat masa ni adik i la last..kuek kuek kuek...

Jumaat, 15 Julai 2011

Lama tak berblog..

Salam..

uihhhh..dah lama tak berblog..mlm ni pun cam mls nak type tp sementara dok upload gambar bleh la..

sebenarnya..dalam pikiran ni byk sgt benda dok pikir..huhu..yg plng stress pasai research la..huhu..rasa mcm dah tak semangat nak bt research..tak pe la..kl ada..ada la..mls nak pikir tp terpikir jugak..sob sob..

smlm br je blk dari langkawi..pi present paper kat sana - International Symposium on Radiation Detection and Sensor Technology..kat Langkawi-Awana Porto Malai..hmm best jugak la dapt jln2 kat langkawi..seminar ni tak full sgt..kitorang byk jalan..

DAY 1

sampai airport Langkawi at 5pm
sewa keta viva KCX 8157 RM 180+deposite RM50
check in Awana at 6pm
pas magrib..keluar ke Kuah..
blk bilik 1030pm dah abis cite Juvana..

DAY 2

baru tau pas breakfast kursus start kul 4pm tu pun registration and welcoming cocktail je..
waaaa sgt tension..
kul 9 kluar jln lg..
blk bilik kul 3..
mlm keluar lg blk bilik around 1030 sempat la tgk anissa.

DAY 3

seminar bermula at 930..abis kul 4pm
keluar jln2 lg..gunakan keta sebaiknya..pi SPA sebenarnya..
blk bilik n get ready to BBQ dinner at Meritus Pelangi Beach Resort..
abis kul 1030pm terus blik bilik..

DAY 4

seminar start kul 830am..
lunch kitorang terus check out sbb flight blk kul 5pm..
jln2 kat telaga air hangat pastu terus gi airport at 4pm..
sampai Subang Airport at 640pm..

akhirnya rindu Aidil n Abah Aidil:)

Tu kisah pi langkawi..minggu sblm tu kami pi Pulau Labuan.,.

only 3 of us..Mama Abah Aidil..

sgt best..suka sgt..best best best..mmg terbaik la kat sana..hilang semua tekanan di KL..mmg enjoy..

actually kat Labuan bukannya ada apa pun..ada beberapa tempat ja untuk pelancongan tp ntah la..pi sana rasa tenang sgt..best laa..tak beli apa pun pi sana...sbb mmg tak dak apa..just pi merehatkan minda..best sgt..

tu je la..sekian..

p/s: looking forward Brunei May 2012..

Jumaat, 24 Jun 2011

TIME OFF

hai u ollsss...

arini saya bekerja halfday je..sempena Aidil tak brapa nak sihat..tp skrg nampak cam dah ok..still monitor la..pg td abah halfday..kami take turn la..

dok umah buat la apa yang patut..merehatkan diri la...malas n rasa cam ngntuk...

mlm ni plan nak pi mkn kat tepi tasik mana ntah..abah aidil ajak..tp tak tau la tgk keadaan aidil la..kl dok muntah2 lg camna nak mkn kat luar..alamatnya masak sendiri je la..

mlm ni plak ada MAHARAJALAWAK ep akhir...sila vote for JOZAN cam biase ye..hehe..tp dok pikr blk pasni dah takde maharajalawak mesti boring..sob sob..bukannya apa..kdg2 buleh release tension tgk lawak diorang ni..walaupun kadang2 tu tak de la best sgt tp ok what..bleh layan la...

bila dah abis ni, husband ckp nak unsubscribed Astro warna..tp tak tau la..tgk la camna..

hmmm..haaa nextweek dah nak cuti panjang sempena nak bercuti di Labuan..yeayyyy...
looking fwd ni..hrp2 semua ok..nnti kita update ye...

Sabtu, 18 Jun 2011

NGANTUKKKKK..

Salam semua,

arrrrggghhhh sbnrnya dah ngantuk gile ni..tp laptop ni taknak sleep lg..camne nak buat..hehe..

arini dah abis kursus setelah 4 hari perpoya2 pi lambat balik awal..arini masuk mcm biasa 8-5 ye..

bermula la kerja2 pening yang boleh menyebabkan makan panadol..aishhh tak elok tak elok...

kl mkn panadol akan merosakkan hati..tatutttttt...

smlm masa g kursus, ada seorang lelaki ni (mcm lembut ckit la kan) tak leh ckp lebih2 sbb kita pun tak sempurna jugak..

suka sgt menonjolkan diri dalam hall tu..

dia bleh pi gurau2 ngan speaker tu..pastu dok peluk speaker tu dengan gaya manja...astagfirullahhalazimmmmm...

dah dah stop kat situ..hehe..sgt menggelikan ok..speaker tu pun laki jugak..

wekkkkk...

arini pg2 lagi bgn buat majok ngn en husband jap sempena dah lama tak majok..

sj ja..biaq la nak majok jugak..wekk...

pi keja update apa2 yang patut..then meeting...

pastu rehat pastu buat keja blk pastu blk.....yeayyy..esok cuti...

mlm ni mkn burger je sbb tak lapar sgt..pastu g pyramid...

blk tgk MAHARAJALAWAK..vote for JOZAN plsssss..

sj je letak pic ni..kat pdg kota baru ni..sj keluar dating mlm tu..aidil dah tido..
tinggal kat maktok..sian dia kena tinggai..
tp mama n abah beli pistol bubble kat aidil..
dah abis...nak tido..bye...

Rabu, 15 Jun 2011

Kursus

Salam 1 Malaysia,

Minggu ni minggu kursus..yeayyyy..sebab buleh pi lambat balik awai..yeayyy..
Isnin & Selasa kursus "Executive Development Program" tak de la best sgt tp input dia sgt positif la..
mmg menangkap la..ckp pasai leadership, pasai motivation, pasai professional..wah wah wah..mmg sgt hebat la..kelas pun kecik je..30org mmg sgt beri tumpuan la...
Arini and esok kursus yang terpaksa attend..kl tak nak attend kena tulis surat tunjuk sbb..arghhh tak pasai nak buat surat..attend je la...Kursus Lanjutan Kebakaran...berguna jugak actually...kl berlaku kecemasan kat umah..macammana nak buat kl tak dak ilmu??so kena la ambik tau ckit2 kan...paling ingat sekali td sorang anggota bomba tu ckp..nak pasai gril kat umah tu berpada2 la..jgn gril mati..nnti kl emergency susah..then kl nak lock umah tu takyah la sampai byk sgt..pikir pencuri satu, pikir kl kebakaran or kecemasan pun sama jugak...then renung2 kan dan selamat beramal....

Sabtu, 11 Jun 2011

kisah Aidil




Aidil sayang mama and abah ni..
Sgt suka buat keja umah..
Balik je dr Taska terus bukak tall unit ambik mop..
dah boring mop ambik lg penyapu...
dah tak larat mama nak kata "jgn"...nak main jugak..
sampai berpeluh peluk la..naik muscle aihhh..
satgi dah boring tukar la pi ambik berus ke ape ke..
skrg ni pesyen nak main vacuum lak..masuk utility room ambik vacuum..
tp kl on je vacuum lari dok diam2..
aishhh ni la anak mama abah..
jgn sekarang je rajin, bila dah besar nnti kena rajin jugak ye good boy...

Ahad, 5 Jun 2011

budak baru belajar

hehe..sj je nak try..sblm ni asyik baca blog org je..nak try jugak buat blog sendiri..mmg terhegeh2 jugak la..