Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Isnin, 18 April 2016

Italy - Attend Workshop at Trieste (ICTP)

As Salam semua..

Sudah lama sgt tak menulis catatan kat sini. Saya rasa hidup saya sekarang mulai tersusun..ceeewah...
Terasa anak2 pun dah besar..(kena tambah lagi ni) hahah.

Sekarang, telah buat preparation untuk ke Italy. Saya akan pergi berkursus di sana untuk 2 minggu..Ya. Encik Suami akan ikut teman jugak. Kami bawak anak sulung (ikutkan hati nak bawa semua) tp Alya n Aireen kalau bawak..byk keperluan kena bwk..susu/pampers and lagi kena dukung..So untuk kali ni kami bawak Aidil je dulu... Insyaallah, ada plan nak p buat UMRAH nanti nak bawak semua pun pergi..

Nanti saya update cite pegi sana yer..Doakan Kami.

Isnin, 3 Ogos 2015

ANAK TIGA

Salam semuanya..

Sejahteralah semuanya..

dah lama sgt tak cerita...skrg rezeki bertambah tambah...

Cheq dah ada 3 org anak..Aidil, Alya, Aireen...

Bestnya lahhhhh..Penat ooooo...

Cheq dah la keja...seb baik suami cheq style rajin jugak la tolong...kalau tak jenuh...

Maid xdak...huhu...so pagi nak p keja tu macam nak p perang la...

1.biasanya barang2 anak2 mmg cheq dah kena siap sedia mlm tu..kalau tak mmg lambat dan peluh ketiak 

2.Mlm blk keja cheq xmasak dah..xdan..semua org pun lapaq dah aihh..

3.Baju keja mesti iron siap2..selalu nak iron siap2 hujung minggu tapi xpernah buat...so mlm sebelum keja mesti iron.. kl x..esok kena bgn lg awai..cheq ni dah la style lmbt...

So far camtu ja la dok buat...weekend tu rehat la sepuas puasnyaaaa...insyaallah OK..Niat dalam hati tu nak jaga anak2 suami dan rumah tangga supaya kekal bahagia...Gaduh2 sikit tu biasa la......
Aireen Nurariana (21.2.2015)

Alya Nuraisyah (12.3.2013)

Muhammad Aidil (8.12.2009)
Inilah KESAYANGAN cheq...

Selasa, 9 Disember 2014

#throwback Aktiviti Aidil

Assalamualaikum...haaaaa xsabaq la tu nak baca entry kali ni..hahah perasan semua org nak baca blog i kan..hahah..
Ok..kali ni nak crita pasal aktiviti Aidil..dah 2 weekend berturut ada aktiviti..mula tu 19/10 (Ahad) ada taekwando championship kat Putrajaya..sbb Aidil ni ada join taekwando since 4 thn lg sbb Tadika UM (TADIKUM) dah ada provide dalam enrichment activity tu. So every Friday diorang akan practice.So far aidil baru je tali pinggang kuning...
Weekend selepas tu ada Convocation and Concert Day. Ni buat kat Dewan Fakulti Pendidikan UM je..sebelah TADIKUM..Convo tu untuk raikan bebudak 6 years old la...Aidil punya geng buat persembahan..Aidil jadi turtle..kikiki..dia malu dok partner menari dengan girl..kikiki..lawak la..
Lain2 aktiviti sepanjang cuti sekolah start end of Nov until December diorang ada 2 weeks Scientific activity and 2 weeks Dino Camp..So 2 minggu tu dok belajar pasal Science je la..buat aplikasi sains..Pandai teacher dia...kreatif betul..pastu end of the program diorang pegi lawatan..Tp uk Science tu aidil tak join sbb kitorang blk kampung..So next Dino tu diorang akan p Dino Theme Park at KLCC..Just layan gambar Aidil yg baru jer 5years old on 8 December..Semoga anak abahmama jadi anak yang soleh..abg yang bertanggungjawab pada adik2..dan disenangi semua org..Amin..  
   
Aidil tgh perform..nampak Aidil plng tinggi :)


Cecewah..dia suka dok tgk org...

Ni masa Konsert..Aidil jd turtle..hihi

Activity Cuti sekolah (1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(7)
Sekarang ni ada satu lg benda yang masih terhutang dengan Aidil..nak buat celebration besday dia kat sekolah..insyaallah nexweek yer Aidil cayang busyuk :p

Daaaaaaa~

Khamis, 9 Oktober 2014

Orang2 Yang BUZY

Salam...

Fuh Fuh..penat penat...setiap hari sibuk..memandangkan rakan sekerja bercuti panjang (k.min cuti bersalin 3bulan-k.ijan cuti belajar setahun)..so byk la keje nak kena cover..bayangkan la keje 3 org sorang je yang buat...awai2 masa k.min start cuti takde terasa sgt..sbb masa tu k.ijan blom start cuti..pastu bila k.ijan pergi cuti...adus adus...awai2 mmg xdapat cope rasa..macam nak give up..sbb ye la gaji sama..tp keje lebih (mentality goverment servant) Then, cheq cuba jugak sedaya upaya..mula2 kaluit semacam..meja pun macam kapai terbalik dah aihh...pastu cheq cuba buat jadual..nmpak la organize ckit..then buat checklist..wahh wah wahhh..berjaya jugak menangani masalah buzy..so i think bz is not an excuse to not involve or participate or contribute to extra job...the only this is how you manage ur busy...and how's ur time management...Just think positively...everything will be so fine...

Wish for k.Ijan ~ Semoga K.ijan berjaya dalam MSc K.ijan...Success dunia n akhirat..amin

k.ijan yg rambut panjang tu..ni gambar lama..k.ijan dah pakai tudung

Wish for k.Min ~ Semoga K.min kuat..dan sihat dalam pantang...dan kembali semangat untuk datang kerja...Amin
K.min pun dah pakai tudung sekarang..
 Tu jer..untuk harini...Bye

Selasa, 7 Oktober 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Salam AidilAdha semua....


ya..tahun ni raya kat KL jew..org KL la katakan..phui..mula2 tu plan mmg nak blk kg..tahun ni turn raya di Penang dulu (kg asben)..tgk2 MIL n FIL dah siap2 plan nak dtg raya kat sini...so jadinya kami pun xbalik la..Kl nak blk Kedah pun..mak dtg KL jugak..2/10 br blk...so decide raya di KL je la...

Walaupun kami beraya di KL...semangat beraya 4 beranak kami tetap ada..ye la nak terapkan dlm diri anak2...nak meraikan org2 yang buat haji kat Mekah nun...sebab nanti kami pun insyaallah nak sgt sampai sana diusia muda ni...

Persiapan makanan dah beli sehari sebelum tu lg...asben beli lemang n rendang..then barang2 nak masak nasi ayam...pagi raya tu kitorang 4 beranak p sembahyang sunat AidilAdha kat Majid dekat rumah...pastu bawak bwkla Aidil n Alya tgk lembu2 yang bakal dikorbankan selepas solat tu...seronok jugak...

Gambar kat parking sebelah masjid

Aidil takut LEMBU

Then pas sembahyang raya tu..balik rumah..sudah semestinya..breakfast lemang n rendang dulu...pastu barula start masak Nasi Ayam Special ala Siti Zubaidah  . Lunch tu makan Nasi Ayam ler...Nah gambar :p
Tu gambar dekat last dah..tinggai balance ja..huhu...special sgt sampai tak sempat snap pic..hoho
Pastu dah petang sikit tgk cousin i Dekjah from Bentong nak dtg beraya rumah..kebetulan diorang pon xblk kampung...kl balik pun umah dia sebelah umah mak je..haha..dia anak makcik...so petang tu syiok la sbb feeling raya tu ada la..org datang beraya...Malam pulak semua makmertua,ayahmertua abg ipar adik2 ipar aunty n anak2 dia semua datang..so meriah la....sampai mlm la kitorang melayan tetamu...
Taqiy..anak kecik Dekjah
Rifqi n Syifa'..anak Dekjah..

Alhamdulillah..mudah2an tetamu dtg ni dapat membuka seluas-luasnya pintu rezeki kami..and Nasi Ayam special jugak habis..Alhamdulillah...

Esoknya plak kami plak p rumah abg ipar kat Bandar Kinrara..my family in laws semua stay kat rumah abg ipar...
Aidil n Alya nak p rumah Uncle Boy

So, kesimpulannya...AidilAdha disambut dgn meriahnya di rumah kami..best best :)

Last but not least..Salam AidilAdha..pic terpilih this year...


Daaaaa........